Güvenlikli siteler AK Parti'ye oy kaybettirdi!

Güvenlikli siteler AK Parti'ye oy kaybettirdi!

Güvenlikli siteler AK Parti'ye oy kaybettirdi!
Güvenlikli siteler AK Parti'ye oy kaybettirdi!" Babuşçu: "Yeni sitelere girip kendimizi anlatamıyoruz, güvenlik arkadaşlarımıza mani oluyor" Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Bloomberg HT Gündem'de Gülin Yıldırımkaya'ya konuştu.

"AK Parti daha çok varoşlardan oy alıyor" deniyordu. Varoş diye nitelendirilen bölgelerde yeni konut projeleri ile uydu kentler yükseliyor. Bu durum oy oranınızı nasıl etkiledi?

Mesela Ataşehir'de biz yerel seçimlerde kaybettik. Ataşehir tam da bu dediğiniz anlamda kentsel yenileme alanları itibari ile yeni sitelerin oluştuğu bir yer. Görüp değerlendirdiklerimizden vardığımız sonuç olarak, şu bir realite: Gelir düzeyi ve eğitim düzeyi yükseldikçe AK Parti'ye olan desteğin azaldığını görüyoruz. Ama bu aynı zamanda sosyolojik bir evrimdir, yani toplumun değişmesidir kimsenin buna karşı durması mümkün değildir. Biz karşılıklı birbirini anlama konusunda şöyle zorluklar yaşıyoruz: Mesela biz, bu sitelere kendimizi anlatma adına kolay kolay giremiyoruz.

Nasıl yani, güvenlikten dolayı mı?
Arkadaşlarımıza güvenlik müdahalesi oluyor, teşkilatlarımıza başka müdahaleler oluyor ve biz bu sitelere giremiyoruz, kendimizi anlatamıyoruz, bu konuda zorluk yaşıyoruz. Ama her şeye rağmen ön yargıları kırabilme adına oralarda da kendimizi anlatmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Ataşehir gibi yerlerdeki oy kaybınızı kendinizi anlatamamanıza mı bağlıyorsunuz?
Tabii, insanlara ulaşmakta zorluk çekiyoruz.

 Video için tıklayınız...


Ataşehir dışında nereleri sayabiliriz?
Bahçeşehir, kentsel yenileme alanlarında büyük büyük sitelerin oluştuğu yerlerde böyle bir handikapımız var. Ama bu "AK Parti kentin banliyölerinden, varoşlarından oy toplayan bir partidir, merkezden oy almayan bir partidir" demek değildir. Bu sonuç asla çıkmaz. Çünkü AK Parti tam da Türkiye partisi resmini ortaya çok net bir şekilde koyabilen sosyolojik bir gerçektir. Biz toplumun her kesiminden, Türkiye'nin her yerinden oy alabilen bir partiyiz. Türkiye'nin her noktasında ya birinci partiyiz ya da ikinci partiyiz. Dolayısıyla sadece varoşlardan oy alıyor gibi değerlendirme AK Parti için doğru bir değerlendirme değildir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER