Egemen Bağış, Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Egemen Bağış, Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Egemen Bağış, Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezindeki esnafı ziyaret etti.
Bakan Bağış: "Ysk'nın Kararının Türkiye'nin İmajı İçin Faydalı Olduğuna İnanmıyorum
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) veto kararının hükümetle ilişkilendirilemeyeceğini belirterek, "Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna inanmıyorum" dedi. Bağış'a katıldığı toplantıda partililer tarafından doğum günü sürprizi yapıldı.

Egemen Bağış, Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezindeki esnafı ziyaret etti. Çarşının tamamını dolaşan Bağış, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra beraberindekilerle yürüyerek Emlak Bankası Spor Kulübü Sosyal Tesisleri'ne gelen Bağış, burada AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katıldı. Bağış, yaptığı konuşmada, Türkiye'de kimilerinin bir takım kaos ve panik yaratma beklentisi içerisinde olduklarını belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun bir kararı oldu. Bununla

ilgili olarak birileri insanlarımızın arasına nifak sokmaya çalışıyor. Tabii bu karardan etkilenen kişilerin 12 Eylül referandumu öncesi, Türkiye'nin daha şeffaf daha demokratik olabilmesi için partilerin kapatılmasını imkansız hale getirecek anayasa değişikliklerine bile karşı çıktıklarını unutmadık. O zaman, bugün demokrasi nutuğu atanların demokratikleşme çabalarımıza köstek olma girişimlerini unutmadık" diye konuştu.

Bu kararın Türkiye'nin imajı için faydalı olduğuna inanmadığının altını çizen Bağış, Avrupa Parlamentosu'nda (AP), Avrupa Konseyi'nde bu tür kararların Türkiye için hoş olmayacağını söyledi. "YSK'nın aldığı bir kararı hükümetimizle hiçbir şekilde ilişkilendirmeye kimse kalkmasın" diyen Bağış, "YSK'nın daha evvel yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın elçiliklerimizde ve büyükelçiliklerimizde oy kullanmalarını engelleyen kararını nasıl eleştirdiysek ama saygı duyduysak, bu kararı da beğenmesek de saygı duymak durumundayız" dedi.

Ana muhalefet partisini de eleştiren Bağış, şunları söyledi:

"Tüm teşkilatlarına yazılı bir genelge yollamış, aman ha demiş, 'Seçim çalışmalarında kürk giymeyin.' Zaten bu ülkede 10 bin kardeşimizden birinin kürkü vardır, onlar da seçim çalışmalarının yapılacağı Mayıs ayının sıcağında kürk giymezler. Ama ana muhalefet partisi halkımızdan, milletimizden ne kadar kopuk olduklarını gösterebilmek için böyle bir genelge yayınlama ihtiyacı hissetmişler. Bir genelge daha yayınlamışlar, aman demişler teşkilatlarına, sakın halkın önünde insanların elini sıktıktan sonra

kolonyalı mendille ellerinizi silmeyin. Bu korktukları halk aslında onlardan çok daha temiz, çok daha hijyen. Ama ben buradan kendilerine bir uyarıda bulunmak istiyorum; Türkiye'deki bütün kolonyalı mendilleri toplasalar kendi partilerinin siyasi tarihindeki karanlık lekeleri silemezler."

Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki seçimlerden sonra bir daha milletvekili adayı olmayacağını ilan ettiğini hatırlatarak, kendisinin de son seçimi olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan ile birlikte üçüncü dönemini gerçekleştireceğini dile getiren Bağış, "Partimizin tüzüğü gereği, benim de üç dönem peş peşe aday olabileceğim için son milletvekilliği seçimim olacak. Ondan sonrası sayın Başbakanımızla birlikte Allah kerim diyoruz. Ama bu seçimde sayın Başbakanımız 81 ili dolaşırken seçim

bölgesini, bana, bize, sizlere emanet etti. Onun için burada Türkiye'nin demokrasisine, Türkiye'nin demokrasisinin geldiği noktanın mimarına yakışır bir netice almak için hep beraber çalışalım" diye konuştu.

Konuşmasının ardından AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatı üyeleri, Bağış'a doğum günü sürprizi yaptı. 23 Nisan'da yeni yaşına girecek olan Bağış, yapılan sürprizle doğum gününü erken kutladı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER