Cam Adam AK Parti İl Başkanıı Ziyaret Etti

Cam Adam AK Parti İl Başkanıı Ziyaret Etti

Cam Adam AK Parti  İl Başkanıı Ziyaret Etti
Cam Adam AK Parti  İl Başkanıı Ziyaret Etti

Hastalığı nedeniyle 22 yaşında olmasına rağmen 2-3 yaşındaki çocuk gibi görünen ve bu nedenle çocukluğundan itibaren medyanın ilgi odağı olan Adanalı cam hastası Zekeriya Ünal İl Başkanımız Aziz Babuşcu’yu makamında ziyaret etti.

İl Başkanımızla bir süre görüşen cam adam Zekeriya Ünal, AK Parti’nin engelli vatandaşlara yönelik yapmış olduğu çalışmaları sosyal medya aracılığıyla takip ettiğini belirterek,  engellilerin kültür ve sanat etkinlikleri konusunda daha fazla desteklenmesini arzu ettiğini belirtti.

İl Başkanımız Babuşcu’dan engelliler için atölye isteyen cam adam Zekeriya, birçok engellinin kültür ve sanatla ilgilendiğini, ancak çalışmalarını yapabilecekleri bir atölyelerinin olmadığını ifade etti. Cam adam, “Engelli kardeşlerimiz için kültür ve sanat atölyelerinin kurulması, geleceğimiz için tüm engelli arkadaşlarımıza vizyon sağlayacak diye düşünüyorum.”dedi.

Sempatikliğinden dolayı Türk halkı tarafından çok sevilen ve sık sık televizyon programlarına konuk edilen cam adam Zekeriya, engelli olmanın bir farklılık olduğunu dile getirerek, Eğer farklılığı bir dezavantaj olarak göreceksek, dünyada milyonlarca engelli yaşıyor ve herkes o dezavantaja sahip.”diye konuştu.  

Cam adam Zekeriya, Ataşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara tekerli sandalye yardımı için başlattığı projeyi eleştirerek, “Böyle bir projenin, toplumdaki engelli duyarlılığının yanlış kullanılmasına yol açtığını düşünüyorum. Bu projenin reklam kampanyası dahi sandalyelerin ücretini karşılamaya yetecekken, Ataşehir Belediyesi bu projeyle toplumdaki engelli duyarlılığının yanlış kullanılmasına yol açıyor.”dedi.  Zaten şuanda sosyal güvencesi olan engellilerin sandalyelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verildiğini, sosyal güvencesi olmayan engellilerin sandalyelerini ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) karşıladığını ifade eden cam adam Zekeriya, sadece engelli sandalyesi için böyle bir çalışmayı onaylamadığını söyledi.

Cam adam Zekeriya’ya ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanımız Babuşcu, cam adam Zekeriya’nın söylediği engellilerin ihtiyaçlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesine tavsiye edeceğini söyledi. Engelli vatandaşların eğitim noktasındaki sıkıntılarının ve atölye ihtiyaçlarının İSMEK’in ve her ilçede bulunan Kültür Merkezlerinin vasıtasıyla seferber edileceğinin de sözünü verdi.

İl Başkanımız Babuşcu, AK Parti’nin engelli vatandaşlara karşı sorumluluklarının bilincinde olan bir parti olduğunu ve 39 ilçede kurulan Özürlüler Koordinasyon Merkezleri ile de engelli vatandaşların sorunlarıyla münferit ve toplu olarak ilgilendiklerini belirtti. Parti olarak bu konulara ne kadar duyarlı olduklarını da vurgulayan İl Başkanımız, yasal mevzuat gerektiren noktalarda çalışmaların yapıldığını ve bu konuların Lokman Ayva ile de paylaşıldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109