Bilal Macit : Sadece Ataşehirlilerin değil, Ben Dünyanın Milletvekiliyim

Ak Perti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Seçim bölgesi olan ataşehirde, Ataşehirlilerle buluştu.

HABERİN GALERİSİ
Bilal Macit Ataşehir

Bilal Macit Ataşehir

27 yaşında Meclis'e giren Muhammet Bilal Macit, "Gümrükten gelen oylarla seçildim. Yalnızca İstanbul değil, Almanya, Kamboçya ve Hollanda'nın da milletvekiliyim" diyor. 27 yaşında Meclis'e giren Türkiye'nin en genç parlamenteri AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, seçim bölgesi olan İstanbul'dan kopmayı planlamadığını söylüyor.

Cumhuriyet tarihinin en genç parlamenteri. 27 yaşında Meclis'e girdi. Türkiye'de ortalama ömrü 75 olarak kabul edersek, "ilk çeyrekle böyle bir başarı yakalaması onu yaşıtlarından çok farklı kılıyor.

Sabancı Üniversitesi'nde toplumsal ve siyasal bilimler, İngiltere'de kamu yönetimi okuyan Macit, idealist pırıl pırıl bir siyasetçi.

ifadeleri alışılmışın dışında. Zira, o darbe görmemiş bir kuşağın Meclis'teki temsilcisi. Aileden aldığı "siyasal" kültürü, başta Genç Siviller olmak üzere sivil toplumun değişik sahalarında uygulama imkânı yakaladı.

Sonunda da kendini Meclis'te buldu.

Yani Macit, siyasette eskilerin tabiriyle hem alaylı hem de mektepli... Genç milletvekilimiz, İstanbullu. Ama aileden Sivaslı. Otobüslerle gelip kendisine istanbul'da oy veren Rizelilerin de fahri hemşehrisi.

Tabii gümrüğe gelip onu seçen Almanya, Kamboçya, Hollandalıların da... Macit, bu yüzden herkesin milletvekili olduğunu söylüyor.

Macit konuşmasında Son terör olaylarınada değindi. Bu terör örgütünün son çırpınışları olduğunu söyledi.

Terör örgütünün ülkede kardeş kavgasını çıkartmak için elinden geleni yaptığını, ama bizler bu oyuna gelmeyeceğiz gelmeyelim dedi.

Toplantıda Bir konuşma yapan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Yeri gelmişken söyleyeyim Kayışdağı, Yenisahra, Barbaros mahallesi'nin İmar planlarında yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini,
en kısa zamanda bu çalışmaların, Özellikle Yenisahra ve Barbaros Mahallesine Fikirtepe Örneğinde olduğu gibi bir imar çıkacağını söyledi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109