Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksiciler ile Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksiciler ile Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Taksiciler ile Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde takcisi esnaf ve aileleriyle buluştu. Konuşmasına, 1985′ten bugüne kadar direksiyonu başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden 105 kişiye başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, taksicilere korsan taşımacılık ile mücadelelerinin süreceğini söyledi.

“Şakır şakır İngilizce konuşun müşteriye one minute demeyin”
Taksicilik mesleğinin önemine değinen Başbakan Erdoğan, “Dünya’daki her şehir, en başta taksicileriyle bizi karşılar. Taksiciler, her şehrin adeta imzasıdır, mührüdür” dedi. İstanbul’da ulaşımı rahatlatmak için yaptıkları yatırımları taksicilere anlatan Başbakan Erdoğan, “Tünellerle, köprülerle, kavşaklarla, yeni düzenlemelerle, artan araç sayısına rağmen yolları hep açık tutmanın mücadelesi içinde olduk. İstanbul’u bir kongre, fuar ve konferans merkezine dönüştürdük. İstanbul otellerinin yatak kapasitesi ihtiyaca cevap vermiyor. Doluluk oranı şu anda yüzde 85. Tarihe, kültüre, turizme, spora yaptığımız yatırımlarla İstanbul’a gelen turist sayısını 10 milyona yaklaştırdık. Bu aynı zamanda benim şoför kardeşimin hareketini artıracak. Şoför kardeşlerimizin şakır şakır İngilizce konuşması lazım. Ama müşteriye ‘one minute’ dersen gelmez. Müşteriye ‘wellcome’ diyeceksin gelecek” dedi.

“Bunlar iktidar olursa Aksaray semtine değil Aksaray iline adamı götürürler”
Kanal İstanbul Projesiyle İstanbul’un daha çok turist çekeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Biz bu projeyi açıkladığımız andan itibaren bazı hazımsızlar devreye girdi ve projeyi karalamak için ellerinden geleni yapmaya başladılar. Bunlar, iktidarda oldukları, iktidarın ucundan tuttukları yıllarda Türkiye’ye, İstanbul’a bir şey kazandırmadılar ki, bugün kazandırsınlar” dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, “İstanbul’dan belediye başkanı adayı olur, ama Kağıthane’ye Kağıttepe derler. Bunlar İstanbul’da taksici olsalar, müşteriyi Aksaray semtine değil, Aksaray iline götürürler. İstedikleri kadar mazeret üretsinler, istedikleri kadar karalasınlar, istedikleri kadar kırk dereden kırk su getirsinler, onlar kırk dereden kırk su getirmeden, biz Karadeniz’den suyu getirip, Marmara’ya inşallah akıtacağız” diye konuştu.

“Vergi yükü azalacak”
Geçtiğimiz günlerde taksicilerle yine bir araya geldiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Orada da ifade ettim. Korsan taksilerin takipçisiyiz. Valilik olarak, Emniyet Müdürlüğü olarak bu işin peşini bırakmıyoruz, bırakmayacağız. İnşallah yeni dönemde tabi burada bu işin yasal düzenlemelerini de çok daha ciddi çok daha caydırıcı olarak kullanacağız. Bu bir hak gaspıdır bunu müsaade edilemez” dedi.

Ekonomideki iyileşme devam ettikçe, her kesimin üzerindeki vergi yükünün azalacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, “İnşallah, süreç içinde, şartlar imkanlar elverdikçe, yakıtta ÖTV miktarı da kademe kademe düşürecek, taksicilerimizin yakıt masrafını da en aza indireceğiz. Burada bir şeyi hemen söyleyeyim.

Kamuya olan borçların yapılandırılması ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Tahakkukta bir uzama oldu. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasında bir yığılma oldu. Bunu bir süre uzaktık ki bu tahakkukun yapılmasına yönelik bir rahatlama meydana gelsin. Yarın yayınlanacak, süreç uzayacak” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından 1946 model, Kasımpaşa Eminönü arasında çalışan bir taksiye bindi. Erdoğan podyumdaki aracı hareket ettirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER