Başbakan Erdoğan’ın Bayram Mesajı Ataşehir’den

Mimar Sinan Camii’nde Bayram Namazı’nı kılmak üzere Ataşehir’e gelen Başbakan Erdoğan bayram mesajını verirken önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın Bayram Mesajı Ataşehir’den
Başbakan Erdoğan’ın Bayram Mesajı Ataşehir’den 
Recep Kenan/Ataşehirweb.com
Mimar Sinan Camii’nde Bayram Namazı’nı kılmak üzere Ataşehir’e gelen Başbakan Erdoğan bayram mesajını verirken önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bayram Namazını Oğlu Bilal Erdoğan ve Torunu Ömer Tayyip ile birlikte Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kıldı. 
Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde Başbakan Erdoğan ile Birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'da bayram namazını kıldılar.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Namaz sonrası uzun süre camide kalan Erdoğan basın aracılığı ile bayram mesajı veri. Kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ataşehir'de yaptığı açıklamalarda; Deniz Kuvvetleri'ndeki istifalarla ilgili, “Bu süreçte nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak mümkün değil.”diyen Erdoğan, milli maç için, skor tahmin etmeye gerek olmadığını söylerken, BDP ile ilgili de; Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin."dedi

NASIL BÖYLE BİR ŞEY YAPARLAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
Başbakan Erdoğan, bayram namazının ardından yaptığı açıklamada, Deniz Kuvvetleri'ndeki istifalarla ilgili olarak "Böyle bir istifayı beklemezdim. Vatanını milletini seven bir general, bir amiral bu bir süreç içerisinde nasıl böyle bir şey yaparlar anlamıyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak mümkün değil. Yargıda olan bir süreç vardır. Yargının vermiş olduğu bir karar vardır. Gerekçesini bilmeden de her hangi bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum." dedi.

KİMYASAL SİLAHLARLA ÖLDÜRMEK SUÇ DEĞİL SANKİ
Kurban Bayramı’na Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla girildiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Özellikle Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Myanmar'da sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal silahlarla öldürüldüğü konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Bütün bu olayların saptırmalarla izahı bizleri ayrıca üzmektedir. Kimyasal silahlarla öldürmek suç değil sanki. 400 tane kimyasal silahla öldürülen insan var. Öbür tarafta 120 bine yakın insan konvansiyonel silahlarla öldürüldü. Sanki suç değilmiş gibi izah edildiği bir tablo ortada. Bize göre eğer sonuç ölümse burada insanlar öldürülüyorsa ister kimyasal olsun ister konvansiyonel silahlarla olsun suçtur.”derken Birleşmiş Milletlerin bu durum karşısında tavır alamadığının altını çizdi. 

SKORU TAHMİN ETMEYE GEREK
Hollanda ile oynanacak olan milli maç için, skoru tahmin etmeye gerek olmadığını söyleyen Erdoğan; “Öncelikle sahaya çıkmamız lazım. Öncelikle play-off'a kalalım. Son maçlarda 3'te 3 yapılması güzel şey. Fatih hocayla görüştüm. İnanıyorum ki bütün Türk milleti tek yürek olarak milli takımın yanında olacaktır. Futbolun zoru kolayı yoktur. Türkiye'dir sağı solu belli olmaz.”dedi.

Erdoğan, BDP heyetinin İmralı ziyareti ve Abdullah Öcalan'ın mesajına ilişkin bir soru üzerine; "Henüz, bana gelmiş bu konuda net, kesin bilgiler yok. Net, kesin bilgi olmayınca o konuyla ilgili de yorum yapmak doğru olmaz. Çünkü İmralı'da ne konuşulmuş ne yapılmıştır bunu bilmediğim için de BDP heyetinin açıklaması üzerinden yorum yapmak sıkıntı olur" diye konuştu.

BDP, ADALET BAKANLIĞIMIZLA ARASINI AÇMASIN
Başbakan Erdoğan bir gazeteciden gelen, “BDP ile İmralı arasındaki makas açılıyor mu?" sorusunu şu şekilde yanıtladı; " BDP,  İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımızla arasını açmamaya gayret etsin. Eğer verdiği mesajlar, bu dozda gidecek olursa, bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar, böyle bir görüşmenin önü kapanır. Bunu bir defa çok açık, net söylemek zorundayım çünkü böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de 'evet' diyemeyiz."

81 İLDE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK'
Başbakan Erdoğan, aday seçimlerine ilişkin, “ Bu ayın 26-27 sinde 16 büyükşehir belediyesinde belirlediğimiz bir heyet oralarda 2 gün temayül yoklaması yapacak. Biz bu yoklamayı üst kurulda değerlendireceğiz. Kesin neticeye vardığımız büyükşehirleri ve ilçelerini açıklayacağız. İkinci etabı da Kasım ayının ilk on günü içinde yine ayrı bir heyet 14 şehre gidecek orda temayül yoklamasını yapacak. Bu yoklamalara il ve ilçeler yönetimleriyle, kadın kolları, gençlik kolları yönetimleriyle buna katılacaklar. Buradan çıkacak neticeleri üst kurula sunacaklar. Üst kurulda değerlendirmeler yapıldıktan sonra gerekirse kamuoyu araştırmalarına da bu 30 şehirde gideceğiz. Nihai kararımızı vermiş olacağız. Süratle, kalan 51 vilayeti il ve ilçeleri ile temayül yoklamaları yapıp nihai kararımızı vereceğiz.”dedi. 

Başbakan Erdoğan, Kurban Bayramı’nı nerede geçireceği sorusuna da, “İstanbul veya İstanbul dışı ama Türkiye.”şeklinde cevabını verdi.

MUHABİRE BAYRAM BAHŞİŞİ
Bir muhabirin, “Sayın başbakanım sabahtan beri sizi takip ediyoruz. Annemle,  babamla bayramlaşamadım. İlk olarak sizinle bayramlaşmak istiyorum.”sözleri sonrası Başbakan Erdoğan’la bayramlaşması ve muhabirin Erdoğan’dan 200 TL bayram bahşişi alması günün konusu oldu.       
Başbakan Erdoğan, "Böyle bir ortamda yaşayacağımız Kurban Bayramı'nın en azından birlik beraberliğe nasip olmasını diliyorum." sözleri ile Kurban Bayramı mesajını Ataşehir'den verdi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2013, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER