Bağış'tan muhalefete tavsiyeler

Bağış'tan muhalefete tavsiyeler

Bağış'tan muhalefete tavsiyeler

Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 'Çılgın Proje' siyasette polemik konusu olmaya devam ediyor. Son olaran Bakan Egemen Bağış muhalefete bakın ne önerdi..

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Ben diyorum ki CHP'nin ve MHP'nin çılgın projesi de Silivri'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir 'Tünel Ergenekon' yapmak olsun'' dedi.

Bağış, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde emlakçılarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sektörün ne alemde olduğunu en iyi bilen meslek grubunun emlakçılar olduğunu söyledi.

Türkiye'de eskiden 1 Mayıs'ların kana bulandığını kaydeden Bağış, ''Allah bir daha bu 1977'deki 1 Mayıs'ları Türkiye'ye yaşatmasın. 1 Mayıs 1977'de bizim insanımıza kastedenler, maalesef 1 Mayıs'ı kana bulayanların, o zihniyetin bugün paravanlığına soyunmuş muhalefet partilerimiz var. 1977'nin o karanlık dehlizlerini temizlemeden, onların zihniyetini bugün Silivri'den meclise taşımaya çalışan muhalefet partilerimiz var'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği Kanal İstanbul projesini anımsatan Bağış, ''Ben diyorum ki CHP'nin ve MHP'nin çılgın projesi de Silivri'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir tünel Ergenekon yapmak olsun. Onlar da yıllardır dokunulmazlık deyip duruyorlardı, şimdi dokunulmazlık zırhına saklanmak için, birilerini dokunulmazlık zırhına alabilmek için farklı bir şey içerisine girdiler'' dedi.

Meclisin son günlerinde seçim kampanyası için ayrılmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi mensubu milletvekillerinin meclis kürsüsüne çıkıp hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirten Bağış, şöyle devam etti:

''Konuşuyormuş gibi yapıp rol kesip hatıra fotoğrafları çektiriyorlar. Çoğu geri gelemeyeceğini biliyor. Ben de sayın Kılıçdaroğlu'na bir tavsiyede bulundum. O da genel merkezinde bir fotoğraf çektirsin. Hatıra olarak bulunsun.

Çünkü 12 Haziran'dan sonra onu orada tutmazlar. CHP'nin derin mekanizmaları bundan evvelkini götürdükleri gibi onu da götürürler. Zaten sizin iyi bildiğiniz bir sektörle alakalı bir gaf yaparak başladı biliyorsunuz. Havuzlu villa gafıyla başladı. Sonra kendisinin de havuzlu villası olduğu ortaya çıktı. Ama onun kira sözleşmesi 12 Haziran'da dolacak. Ona ense tıraşını gösterecekler.''

''2023'E KADAR 500 BİN KONUT DAHA YAPACAĞIZ''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, bugüne kadar Türkiye'de 400 bin konut yaptıklarını, 2023'e kadar da 500 bin konut daha yapacaklarını, bunların uzun vadede emlakçılık piyasasını canlandıracağını ve emlakçılık sektörünün önününü açacağını ifade etti.

Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin de unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bağış, ''Biz devraldığımızda kişi başına düşen gelir 2 bin 300 dolardı. Bugün 11 bin doları zorluyoruz. 2023 hedefimiz 25 bin dolar'' dedi.

Türkiye'nin ekonomisini büyüteceklerini, Türkiye'yi çok daha zengin, çok daha müreffeh, çok daha şeffaf bir ülke yapacaklarını belirten Bağış, ''Bunu hep beraber yapacağız. Bu ülkenin insanın kaderi, yokluk, yasaklar, yolsuzluk, baskıcı rejimler olmamalı. Almanya'daki bir Alman'ın ne kadar hakkı, hukuku, özgürlüğü varsa benim vatandaşımın da en az onun kadar hakkı, hukuku, özgürlüğü, ulaşım imkanı, adaleti, eğitim imkanları olması gerekir'' diye konuştu.

Bağış, bu ülkede insanların demokrasiyi benimsemelerini arzuladıklarını, çocukları ezberci zihniyetten kurtarıp düşünme özgürlüğüne kavuşturmak istediklerini söyledi.

''KANAL İSTANBUL KENDİ KENDİNİ FİNANSE EDEN BİR PROJE OLACAK''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ''Kanal İstanbul'' projesine en çok emlakçıların sahip çıkması gerektiğini kaydeden Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çünkü Kanal İstanbul'un iki yakasında sizin için muazzam fırsatlar olacak. Yepyeni konutlar, iş yerleri, alışveriş merkezleri, birtakım fırsatlar olacak. Bakmayın siz muhalefetin her şeye karşı çıktığı gibi buna da karşı çıktığına. Onlar birinci köprüye de karşı çıkmıştı, ikinci köprüye de karşı çıkmıştı. Şimdi buna da karşı çıktıklarını ilan ettiler. Üçüncü köprüye de karşı çıktıklarını ilan ettiler. Ama biz bunun hesabını kitabını yaptık. Çevreye de zarar vermeden çok pratik bir şekilde bunu inşallah gerçekleştireceğiz ve kendi kendini finanse eden bir proje olacak.

'Bunun parası nereden gelecek, ne kadar gidecek, o paylaşımı yapsalardı' diyorlar ya inanın bana şu anda bu projeyi satın almak isteyen firmalar var. Bize verin biz yapalım üstüne de devlete şu kadar para veririz. Şimdiden hazır. Tek kuruş hazineden çıkmadan olacak bir proje. İstanbul'un değeri artacak. Zannetmeyin ki o orada olunca Ataşehir bundan etkilenmeyecek. Oradaki fiyatlar artınca otomatikman buradaki fiyatlar da artacak.''

İstanbul'un hedefinin Londra ile Paris ile yarışmak olduğunu bildiren Bakan Bağış, ''Bugün İstanbul diğer illerimize nazaran size pahalı gelebilir ama biz oraların önüne geçeceğiz'' dedi.

Bağış, bu dünyada içinden nehir geçen çok şehrin olduğunu, ancak içinden deniz geçen başka bir şehrin bulunmadığını, iyi yönetilmeye devam etmesi, merkezi hükümetin sahip çıkmayı sürdürmesi, belediyelerin uyum içinde çalışması halinde İstanbul'un uçacağını söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, emlakçılarla toplantısının ardından Ataşehir Küçkbakkalköy Mahalle Temilciliği'nin açılışını yaptı ve Ataşehir'de pazar yerine girerek esnafı ziyaret etti.

stargazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109