Ak Parti’de İstanbul’a Kadir Topbaş’la Devam Kararı

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Kadir Topbaş olduğunu duyurdu.

 Ak Parti’de İstanbul’a Kadir Topbaş’la Devam Kararı
 Ak Parti’de İstanbul’a Kadir Topbaş’la Devam Kararı
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Kadir Topbaş olduğunu duyurdu.

Ak Parti belediye başkan adayları açıklanmaya devam ediliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı‘nda 7’si Büyükşehir 21 ilin başkan adayını daha açıkladı.

Başbakan Erdoğan Tekirdağ, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Bursa ve Mardin Büyükşehir belediye başkanları, 14 il ve Çorlu İlçesi Belediye başkan adayı ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını da açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yine mevcut Başkan Kadir Topbaş olduğunu açıklayan Erdoğan, İstanbul’da Kadir Topbaş ile yola devam etme kararında olduklarını işaret etti.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

Artvin'in Yusufeli ilçesinde doğan Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 yılında doğdu. Henüz 3 aylıkken İstanbul’a gelen Kadir Topbaş, orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Kadir Topbaş doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilen Topbaş, 2011 Yılı Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA Başkanı Olarak seçildi ve bu görevini sürdürüyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcılığı'nı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu Üyeliği'ni, TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliğini de yürütmekte olan Kadir Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kadir Topbaş'ın Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı 'Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent', TAÇ Vakfı ile birlikte hazırladığı 'Geçmişten Günümüze Beyoğlu I-II' ve 'Anılarda Beyoğlu' isimli eserleri bulunuyor.


Ak Parti Başkan adaylarından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan 7 Büyükşehir, 14 İl ve 1 ilçe aday isimleri ise şöyle:

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Kadir Topbaş

Ak Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Recep Altepe

Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: İbrahim Karaosmanoğlu

Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ahmet Edip Uğur

Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Zeki Toçoğlu

Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Yel

Ak Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Vejdi Kahraman

Ak Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı: Mete Memiş

Ak Parti Sinop Belediye Başkan Adayı: Hamza İnce

Ak Parti Yalova Belediye Başkan Adayı: Yakup Bilgin Koçal

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı: Mehmet Saygılı

Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Hasan Ünver

Ak Parti Siirt Belediye Başkan Adayı: Ali İlbaş

Ak Parti Niğde Belediye Başkan Adayı: Faruk Akdoğan

Ak Parti Kırklareli Belediye Başkan Adayı: Selahattin Minsolmaz

Ak Parti Edirne Belediye Başkan Adayı: Ahmet Günşen

Ak Parti Muş Belediye Başkan Adayı: Feyat Asya

Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı: Kazım Arslan

Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı: Mehmet Daniş

Ak Parti Çorum Belediye Başkan Adayı: Muzaffer Külcü

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı: Mücahit Yanılmaz

AK Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı: Özlem Yemişçi

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2013, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER