AK PARTİ ATAŞEHİR SKM Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımıyla Açıldı

AK PARTİ ATAŞEHİR SKM Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımıyla Açıldı

AK PARTİ ATAŞEHİR SKM Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımıyla Açıldı
Ak Parti Ataşehir GKM Seçim Koordinasyon Merkezi Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN ve Ak Pati Milletvekili Adayları İl Başkan Yardımcısı Ataşehir İlçe Başkanı Mahalle temsilcileri ve Kalabalık Bir halk topluluğunun katılım ile yapıldı.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin, 2010'da Avrupa'nın büyüme şampiyonu ülkesi olduğunu belirterek, ''Türkiye, küresel krize rağmen son 40 yılın en düşük enflasyonunu yaşayan ülke oldu'' dedi.

Çağlayan, AK Parti Ataşehir Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, dış ticaretten sorumlu bakan olduğunu anımsatarak, 22 aydır yaptığı görevi süresince 94 yurt dışı seyahat gerçekleştirdiğini, dünyanın çevresini 16 kez turladığını, 600 bin kilometreden fazla yol kat ettiğini söyledi.

Zafer Çağlayan, Türkiye'de, dünya ekonomisinin en yavaşladığı, Avrupa'da batmaz denilen ülkelerin battığı bir ortamda, dünya ihracatını yüz milyonların üzerinde tuttuklarını ve Türkiye'yi dünya ihracat şampiyonu haline getirdiklerini kaydetti.

Gece gündüz demeden çalıştıklarını, bir gün içinde iki farklı iklimde seyahatler gerçekleştirdiklerini ifade eden Çağlayan, ''Ve bugün özel sektörü bilmeyen, ekonomiden anlamayan, ihracatın ne olduğunu hayatında hiçbir şekilde görmemiş, yaşamamış olanlar, sırf muhalefet yapmak adına gerek ana muhalefet partisi gerek diğer muhalefet partisinin milletvekilleri, bu konuda da işi bir adım ileri götürerek, sayın Başbakanın ve bizim yapmış olduğumuz seyahatlerin niye yapıldığını soracak kadar da cahil olduklarını ortaya koydular'' diye konuştu.

Bakan Çağlayan, dünya düzeninin değiştiğini, 2009'da Türkiye'nin dünyayla beraber, dünyanın son yüzyıldaki ikinci büyük krizini yaşadığını belirterek, ''Böylesi bir küresel krizden Türkiye, aynen sayın Başbakanımızın dediği gibi, güçlü ekonomisiyle güçlü siyasi iradesiyle iktidarıyla hükümetiyle ve zamanında almış olduğu tedbirlerle bu küresel krizin teğet geçtiği bir ülke oldu'' dedi.

Bunu bile sırf muhalefet yapmak adına çarpıtmaya çalışanlar olduğunu kaydeden Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama bakın öyle bir gün geldi ki Türkiyemiz 2010 yılı Avrupa'nın en fazla büyüyen büyüme şampiyonu ülkesi oldu. Türkiye, küresel krize rağmen son 40 yılın en düşük enflasyonunu yaşayan ülke oldu. Ama sayın Başbakan, 'Küresel kriz Türkiye'yi teğet geçecek' dediği zaman gülenler, muhalefet yapmaya çalışanlar, bunun aksini söyleyenlerin yüzleri lastik gibi olmuş. Hiç kızarmıyor. AK Parti ile Türkiye'nin kaderi değişmiştir. 2002 yılında AK Parti kurulduğu zaman ben dahil birçok insan, AK Parti'nin ekonomik anlamda başarılı olamayacağını, enflasyonun tek haneye düşmeyeceğini, her fırsatta bizler de ifade ediyorduk. Çünkü denenmemiş, bilinmemiş bir parti ve geçmişte bizde Türkiye'yi cehenneme çeviren koalisyon partileri, binlerce esnafımızı, milyonlarca işçimizi işsiz bırakan muhalefet partilerinden, iktidarlar döneminden görmüş olduğumuz korkularla bu işin çözülemeyeceği kanaati hasıl olmuştu.''

Ama Türkiye'nin bundan 8 yıl önce dünyanın 26. ekonomisi iken, bugün küresel krize rağmen dünyanın 17. büyük ekonomisi haline geldiğini vurgulayan Çağlayan, ''8 senelik iktidarımız süresince göstermiş olduğumuz ekonomik performans bunun en büyük göstergesi olmuştur. Ve böyle bir ülkede olmak, böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan da gurur ve şeref duydum her zaman'' diye konuştu.

ARTAN İHRACAT

Devlet Bakanı Çağlayan, ihracatı 36 milyar dolardan 2008 yılında 132 milyar dolara, kişi başına düşen geliri 2 bin 500 dolardan 10 bin dolara çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'de ihtilal anayasasının, darbecilerin yaptığı anayasanın değiştirilmesi için bir ''babayiğide'' ihtiyaç duyulduğunu belirten Çağlayan, ''İşte bu babayiğit de Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm AK Partililerdir'' dedi.

Çağlayan, Türkiye'de uzun yıllar bunların düşünülmeye, söylenmeye dahi korkulduğunu, 'Aman sakın bunu yapmayın, başınız belaya girer' denildiğini, ama kendilerinin Türkiye'ye hizmet için geldiklerini söyledi.

AK Parti'nin bir şahıs partisi, kişisel bir parti olmadığını, bütün gücünü, bütün yetkisini bu milletin kendisinden alan, milletin kurmuş olduğu bir parti olduğunu ifade eden Çağlayan, ''Ve bu çerçevede bize yapılan tüm engellemelere rağmen anayasamızın gerekli maddelerini değiştirdik ve dedik ki; 'İnsanlarımız özgürce yaşayacak. Kişisel hak ve hürriyetler sonuna kadar insanımızın hakkı olacak'. Çeşitli etnik gruplar var ülkemizde. Kürdümüz, Türkümüz, Çerkezimiz var. 'Bunların hepsi, bu farklılıklarımız bizim ülkemizin zenginliğidir ve biz asla etnik milliyetçilik yapmayacağız' dedik'' diye konuştu.

Zafer Çağlayan, Türkiye'nin siyasi istikrarı gördüğünü ve buna inandığını belirterek, ''Muhalefet ne derse desin, ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engellemeyi getirirlerse getirsinler, şunu bilin ki milletimiz bu konuda kararını vermiştir. Ve 12 Haziran günü er meydanı kurulduğunda bu milletin kimin sırtını tuş edeceğini, kimi tekrar sırtında taşıyacağını hepimiz inşallah göreceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, kurdele keserek seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

 

Törende Kürsüye çıkan konuşmacılar Ataşehirde bu seçimde Ak Partinin Oylarını Tahmimlerinde üstünde artıracaklarını  söylediler  Ataşehirde ev ev dolaşıp oy isteyeceklerini ve ataşehirde Ak parti oylarının sandığa sığmayacağını dile getirdiler

Ak Parti Ataşehir  Teşkilatı olarak sloganımız Durmak yok Yola devam dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER