30 oy farkla 27 yaşında milletvekili Bilal Macit

30 oy farkla 27 yaşında milletvekili Bilal Macit

30 oy farkla 27 yaşında milletvekili Bilal Macit
12 Haziran seçimlerinin en ilginç olaylarından biri AK Parti adayı Muhammet Bilal Macit'in durumuydu.İstanbul 1. Bölge 16. sıradan aday gösterilen siyaset bilimci Macit, seçim gecesi adeta öldü öldü dirildi. AK Parti'nin oyları sınırda kalınca dakika dakika bir Meclis'e girmeye hak kazandı bir kaybetti. Sandıkların tamamı açıldığında yüzü gülüyordu, çünkü az farkla da olsa milletvekili olmuş görünüyordu. Ancak MHP, sonuçlara itiraz etti. Macit'in değil, kendi adayları Hayrettin Nuhoğlu'nun ipi göğüslediğini öne sürüyordu. Son noktayı, İl Seçim Kurulu koydu. Gurbetçilerden gelen oyların dağıtılmasıyla birlikte Bilal Macit, 30 oy farkla milletvekili seçilmişti.

11 Eylül 1984 İstanbul doğumlu Muhammet Bilal Macit, yeni Meclis'in en genç üyesi. İlk kez bu seçimde seçilme yaşı 25'e düşürüldüğü için aynı zamanda Meclis tarihinin de en genç milletvekili oldu. Macit, Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler mezunu. İngiltere'de Brunel Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. King's College London Üniversitesi'nde de kamu politikaları üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızca bilen 27 yaşındaki milletvekili, çeşitli yerli ve yabancı firmalarda çalıştı.

Önceki gün milletvekili mazbatasını almak için annesi Habibe, babası Nihat ve kardeşi Betül Macit ile birlikte Çağlayan Adliyesi'ne gelen genç siyasetçi, uzun vadeli hesaplar peşinde değil. "Siyaseti meslek haline getirmeyeceğim. Siyasete, başbakan olacak çocuk olarak girmedim. Vekil olarak elimden geleni yapacağım. Siyaset benim için yeni bir başlangıç oldu. Masada yer değiştirdim. Eskiden talep ediyorduk; siyasetçileri, Parlamento'yu etkilemek istiyorduk. Şu an, o talepleri alıp değerlendireceğimiz tarafa geçtik." diyor.

12 Haziran gecesi yaşadıklarını anlatırken, "13 Haziran Pazartesi öğlen saatlerine kadar uyuyamadım. Zira sayım devam ediyor ve sürekli 1. Bölge'de oylar değişiyordu." diyor. Seçim sürecinde gece gündüz çalıştıklarını, 2 ay boyunca günde 18 saat dışarıda dolaştıklarını aktarıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109