ADALAR’DA SPOR KULÜPLERİ CAN ÇEKİŞİYOR

2012 Avrupa Spor Başkenti seçilen Adalar İstanbul’un tüm ilçelerine spor kompleksleri yapılırken, bu anlamda tesis ve stad fakiri olarak giriyor. Adalar’da bulunan amatör takımlar tüm maçlarını yabancı saha da oynamak zorunda kalırken, taraflar ise tesisin olmamasına isyan ederek,’’Sesimizi duyun’’ diyorlar.

ADALAR’DA SPOR KULÜPLERİ CAN ÇEKİŞİYOR
Adalar Spor’un U-16 Takım oyuncuları olan 15-16 yaşlarındaki futbolcuları, katıldıkları liglerdeki müsabakalarına hazırlanmak için tesis olmamasından dolayı ormanda hazırlanıyor. Genç futbolcular, çam ağaçlarının altlarını soyunma odası olarak kullanıyor. Şimdi Soruyoruz.

İstanbul’un Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin ardından, her ilçeye ikinci ya da üçüncü spor kompleksleri yapılırken, kötü talihini bir türlü yenemeyen Adalar yine kaderiyle baş başa terk edildi. İstanbul’un 39 İlçesi’nin yanı sıra Türkiye’nin tek spor tesisinin bulunmadığı ilçe konumundaki Adalar’da spor ayıbı yaşanıyor.

            Adalar’ı birinci ve ikinci amatör küme’de temsil eden spor kulüpleri, her maçlarını yabancı saha da oynamak zorunda kalırken, takımlarını desteklemek için başka kulüplere ait stadlara gitmek zorunda kalan taraflar ise isyan etmeye başladı.

            Büyükada İsa tepesi mevkiinde bulunan Koca Yusuf Sahası, atıl durumda dururken, bürokrasi ise bu konuyu yıllardan beri bir türlü aşamıyor. Seçilmişlerin önüne geçen bürokrasi, Adalar’a spor tesisi yapılmasının önündeki en büyük engeli oluştururken, bakanlıklar arasındaki anlaşmazlıkların cezasını ise Adalı gençler çekiyor.

TARİHLERİ ESKİ AMA TESİS FAKİRLERİ

            İstanbul’un hatta Türkiye’nin en eski kulüplerinden 1946 yılında kurulan Adalar Spor kulübü, esnafların zoraki destekleri ile ayakta kalırken, yıllık bütçelerinin yarıdan fazlasını ise idman için başka stadlara gitmek üzere yol parası olarak harcıyorlar. Adalar Spor Kulübü Başkanı Yusuf Bahar, Büyükada İsa tepesinde 1984 yılında dönemin Belediye Başkanı Recep Koç tarafından yaptırılan stadın atıl duruma getirildiğini ve bunun en büyük nedeninin ise kulübe çıkarılan ecrimisil olduğunu vurguladı. Koca Yusuf Sahası 1987 yılına kadar bazı müsabakalara ve yağlı güreş yarışmalarına ev sahipliği yaptığını, günümüzde ise yıllardan beri çamur ve atların pisliklerinin ve ölen hayvanların mezarlığı olduğunu dile getiren Bahar, Adalar Spor yıllarca kullanmadığı bu saha ile ilgili 2011’de yapılan ecrimisil yapılandırılması ile yapılandırma kapsamına sokulduğunu kaydetti.

AYAKTA KALAMIYORLAR

            Adalar Spor’un yanı sıra Kınalıadaspor, Burgazadaspor ve Heybeliadaspor kulüplerinin de bulunduğunu bu takımlarında hiçbir tesisinin olmadığını dile getiren Bahar,’’Ne yazık ki; Spor Başkenti İstanbul’da Adalar’ı gören yok. Tesisin almadığı Adalar’daki spor kulüplerimiz birkaç kişinin desteği ile ayakta kalmaya çalışıyor. Spor tesisleri bulunan spor kulüplerini elde ettikleri gelirlerle büyük başarılar elde ederlerken, Adalar’’sportif’’ başarılardan yoksun durumda.

            Adalar Spor Kulübü olarak bu sezon çıkarttığımız U-16 takımımız ve U-19 takımlarımıza 100’ün üzerinde sporcu kardeşimiz başvuruda bulunurken 40 ın üzerindeki kardeşimize lisans çıkarttık. Amaç, Adalar’daki gençlerimizi spora teşvik ederek, kötü alışkanlıklardan korumak olduğunun altını çizen Bahar, üst düzey yetkililerimizin bu konuya duyarsız kalmaları kanımıza dokunuyor’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109