2017'ye Stratejik Bakış!

 2017'ye Stratejik Bakış!

2017 yılı dünyada büyük olayların beklendiği bir yıl. 4. Sanayi(Endüstri) Devrimi, 4. Nesil Savaş'lar ve 3. Dünya savaşı bekleniyor.
Bölgesel, din, mezhep ve etnik savaşların tetikliği büyük bir küresel dünya savaşı cereyan edebilir. Bunu tamamen reddeden görüşlerde olsa bile, yaşanan hadiseler ve gidişat ile birlikte bütün dinlerde de bu yönde inanış ve beklentiler var. Farklı görüş ve beklentilerde var. 2017/2019/2027'de böyle büyük çaplı bir savaş olabileceğı yönünde görüşlerde var. Böyle bir savaş olmasa bile her ihtimale karşı hazırlıklı olmak gerekir. "Hazır ol cenge, istersen sulhu salâh" bu konu da söylenmiş güzel bir atasözü'dür.
Dünya her yüzyılda ve özellikle ilk çeyrekte önemli değişiklikler geçirmektedir. 1916-2016 Bu sürenin yenilendiği bir zaman dilimindeyiz.
1. Dünya Savaşı öncesinde'ki gibi bölgesel ve küresel kamplaşmalara ve çatışmalara, dünyanın yeniden paylaşımına şahitlik ediyoruz.
3. Dünya Savaşı ile dünya nüfûsunu azaltma, yeni bir dünya, yeni sınırlar ve yeni ülkelere doğru hızla yol alıyoruz.
Dünya da yeni çatışmalar ve savaşlar, din, ırk, mezhep, bölgesel ve küresel olacak.
Müslüman-Yahudi
Müslüman-Hristiyan
Ortodoks-Katolik
Sünni-Şii
Şii-Vahabi
Sünni-Vahabi/Selefi
Kuzey Kore-Güney Kore
Türkiye-Yunanistan
Türkiye-Rusya
Türkiye-Iran
Rusya-Almanya
Rusya-Ukrayna
Rusya-Gürcistan
Sırbistan-Kosova
Sırbistan-Bosna Hersek
Iran-Arabistan
ABD-Iran
ABD-Çin
Japon-Çin
Pakistan-Hindistan
Azarbaycan-Ermenistan
3. Dünya savaşına doğru gidiyoruz. Buna birileri armagedon, birileri melhame-i kübra diyor, dünya o sürece doğru gidiyor.
ABD yeni stratejisini Güney asya olarak belirledi. Irak ve Suriyede ipleri yeniden ele almak istiyor. Diğer taraftan Güney Çin denizinde Çin ile it dalaşına başladı. Yeni başkan göreve başladıktan sonrasında daha da sert bir tavır alacaktır.

1. Dünya Savaşında Ingiltere bizi Almanyanın yanına itti, şimdi'de ABD bizi Rusyanın yanına itiyor. Bir müddet iyide gidecek, sonra bakacaklar'ki ABD'nin yaptığı ihanetlerin aynısını Rusyada yapacak, stratejik ortaklık uzun sürmeyecek.
Hadislerde geçen "Beni Asfar" Ortodoks ve Sarı Irk olarak tevil edilen, Bizansın devamı ve Slavların hamisi Ruslar, son hazırlıklarını yapıyor. Hedefinde Avrupa ve Türkiye var. Boğazlar ve Akdeniz hedeflerine bir adım daha yaklaştılar. Almanya ve Türkiye gizli bir tehdit altında. Ruslarla ilgili olarak, önce bir bahar havası yaşayacağız, Türkiye'de Atlantikçiler(NATO) ve Avrupacılar(AB) kabedecek, Avrasyacılar kazanacak. Rusya ile "Stratejik Ortak" da olacağız ama bu fazla sürmeyecek. Iki ülkeninde geçmişi ve geleceği ile dünyanın derin sahipleri buna müsade etmeyecek. 

1. Dünya Savaşına kuzeyden Ruslarla girdik, 3. Dünya Savaşına yine Rusya ile bu defa güneyden gireceğiz.
Çin, Asya, Afrika ve Ortadoğuda yayılmacı bir strateji izliyor, bunu ticari ve diplomatik yollarla sessizce yapıyor.
Ingiltere, herşey istediği gibi gidiyor. AB'den'de ayrıldı. Keyfi yerinde olası bir Rus tehdidinden de uzak duruyor. Tarihte Ruslarla büyük savaşlarda savaşmadı, yine savaşmayacak.
Almanya, olası bir Dünya Savaşında Türkiye ile birlikte en fazla zarar görecek ülke. Türkiye'yi AB'ye almadıklarına çok pişman olacaklar.
Iran, Suriye, Irak ve Yemende etkisini artırıyor, şimdilik herşey istedikleri gibi gidiyor.
Israil, Ingiltere ile birlikte en kârlı çıkacak ülke, birşey yapmasına gerek yok. Zaten herşey istediği gibi gidiyor.
AB'nin de BM'ninde geleceği yok. Türkiye'nin yapması gereken ne kadar fazla işbirliği kurarsa o kadar iyi. Bir'de olası bir olağanüstü durumlar için yedek kuvvetleri hazırlamalı, sığınakları hazırlamalı, halkı bilinçlendirmeli, gıda, ilaç ve silah sılah stoklarını gözden geçirmek olmalıdır. Rusya nükleer savaş için hazırlıklara başladı. Halkı bilinçlendiriyor ve sığınakları hazırlıyor. Almanyada bunun farkında gerekli hazırlıkları yapıyor.
Iki büyük sektör ilaç ve silah sanayi, daha fazla ilaç ve silah satılması için dünya yeni salgın hastalıklara, ekonomik, siyasi ve askeri krizlere doğru gidiyor.
Sonrası; 1. 3. Dünya Savaşı, Melhame-i Kübra(Büyük Savaş) veya Armagedon savaşı çok büyük olacak, insanlığın büyük bir kısmı kırılacak(Nükleer savaş olacak). "Küfür tek millettir" anlayışıyla bu gidişat inananlar ve inanmayanlar olarak, hak ve batıl mücadelesine dönüşecektir. Geçici barış dönemleri de olacak ama çok uzun sürmeyecektir.
Rusya ve Almanya'dan sonra Çin'de halkını üçüncü dünya savaşına hazırlamaya başladı.
Şener Mengene
Stratejist-Gazeteci-Yazar
YORUM EKLE

banner110

banner109